Χειρουργική σπονδυλικής στήλης

Γενικές Πληροφορίες

Η φιλοσοφία του Δρ. Παναγιώτη Νομικού όσον αφορά την αντιμετώπιση παθήσεων σπονδυλικής στήλης είναι η εξατομίκευση της θεραπείας κάθε ασθενούς συνδυάζοντας όλες τις νέες εξελίξεις και τεχνολογίες, που προσφέρονται στον τομέα της χειρουργικής της σπονδυλικής στήλης.

Οι μέθοδοι αντιμετώπισης ακολουθούν την κλίμακα επεμβατικότητας, ξεκινώντας από τις πιο συντηρητικές μεθόδους και καταλήγοντας στις πιο επεμβατικές. 


Για την αποτελεσματική εφαρμογή των διαφόρων τεχνικών είναι απαραίτητη η συνεργασία με συναδέλφους άλλων ειδικοτήτων, όπως ορθοπαιδικοί, αναισθησιολόγοι, φυσίατροι και φυσικοθεραπευτές.

Με στόχο τη βελτίωση της αντιμετώπισης των Παθήσεων της Σπονδυλικής Στήλης έχει ιδρυθεί το Πανελλήνιο Δίκτυο Παθήσεων Σπονδυλικής Στήλης BACKCARE NETWORK. Αναλυτικές πληροφορίες για το σκοπό και τη λειτουργία του, καθώς και σημαντικές πληροφορίες για την αντιμετώπιση των παθήσεων αυτών θα βρείτε στην ιστοσελίδα: www.backcare.gr

 
 

Ακολουθούν αναλυτικές περιγραφές των πιο συχνών παθήσεων και των τεχνικών αντιμετώπισής τους. Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, που αφορά στη χειρουργική της σπονδυλικής στήλης ανατρέξτε στην ιστοσελίδα του Δικτύου BACKCARE. Ο Δρ. Παναγιώτης Νομικός είναι στη διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφορίες.